LCHF: Ost- och skinkpaj
Det blev en av mina favoritpajer till middag ikväll. En ost- och skinkpaj som är så löjligt enkel att göra att det nästan känns som fusk... Drägglade de ändlösa 35 minuterna innan den var klar. Funderar på att ringa någon som kan komma hit och smaka underverket.
Jag är hur som helst mätt och belåten och har lunchlåda till imorgon. Har även bakat ett bröd (under de ändlösa 35 minuterna) som jag tänkte provsmaka och utvärdera sen. Är det gott kan jag ha hittat Det Perfekta Brödet. Tog nämligen sådär 13 minuter att göra.
Ost- och skinkpaj
Ingredienser:
300 gram rökt skinka
300 gram smakrik ost, till exempel prästost
4 ägg
3-4 dl grädde
smör
salt och svartpeppar
Gör så här:
Sätt på ugnen. Placera gallret längst ned i ugnen.
Ta fram en bunke och vispa ihop grädde och ägg. Peppra lite med svartpeppar. Vänta lite med saltet, skinkan och osten i sig är salt.
Riv osten och skär skinkan i bitar. Vänd ned det i äggblandningen.
Smöra en pajform och häll ned röran i formen. Se till så att blandningen fördelas jämnt.
Grädda pajen i 200 grader i cirka 30-35 minuter. Låt pajen vila en stund innan du äter.
Bon apetit!