LCHF: mandelplättar
Jag sov ut länge i morse och när jag väl vaknade var jag hysterihungrig. Jag orkade inte riktigt hålla min periodiska fasta och vänta tills ätfönstret "öppnade" så jag ställde mig ocg lagade mandelplättar till tidig lunch.
Mitt utlåtande: de var riktigt goda. De här rekommenderas att serveras med yoghurt och bär, men de var inte så söta så det var perfa med grädde och varma hallon. Jag använde inte ett plättjärn utan en liten stekpanna. Det är en tjock smet så det fungerar jättebra.
Mandelplättar (2 portioner)
Ingredienser:
4 ägg
Ingredienser:
4 ägg
1,5 dl mandelmjöl
4 matskedar grädde
smör att steka i
vispad grädde och bär som tillbehör
Gör så här:
Vispa ihop ägg, mandelmjöl och grädde.
Grädda plättarna i rikligt med fett.
Servera med yoghurt och bär eller grädde och bär.
Bon apetit!
4 matskedar grädde
smör att steka i
vispad grädde och bär som tillbehör
Gör så här:
Vispa ihop ägg, mandelmjöl och grädde.
Grädda plättarna i rikligt med fett.
Servera med yoghurt och bär eller grädde och bär.
Bon apetit!

Kommentarer
Trackback