Kycklingpanna med äpple och kanel
Har kämpat för att lyckas få upp plättbild och recept men datorn vägrar. Vilka problem man har.
Ikväll har jag försökt vara god middagsvärdinna. Gick sådär. Damen i fråga är allergisk mot nötter och frukt. Jag gjorde en rätt innehållandes valnötter och äpple. Det blev två något skilda rätter och hon överlevde som tur var.
Utgick från ett recept jag hittade och gjorde om det och det blev jättegott.
Kyckling med äpple och valnötter
4 portioner
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
0,5 tesked spiskummin
0,5 tesked chilipeppar
1 matsked tomatpuré
0,5 paket saffran
1 kryddmått kanel
2 röda äpplen
1 burk kikärtor
1 matsked grönsaksbuljong
1 dl hackade valnötter
Grönsaksbuljongtärning
3 dl Matvete
Gör så här:
Stel löken och vitlöken mjuk. Stek under tiden kycklingbitar i en annan panna. Tillsätt tomatpuré och kryddorna till löken och låt fräsa.
Häll i kikärtorna och lite vatten och grönsaksbuljong. Låt steka en stund. Tillsätt kyckling, hackade valnötter och äpple. Servera med matvete som du kokat med en grönsaksbuljongtärning.
(Tips: ej lämplig rätt för frukt- eller nötallergiker.)