LCHF: Kesobröd, min nya kärlek

När jag kör LCHF kan jag ibland sakna bröd. Det är ju så enkelt och gott med hembakt bröd.
 
Har provat ett antal recept med LCHF-bröd, men inte riktigt blivit kär i något. Älskar dock det här som jag hittade på 56kilo som jag gjort flera gånger redan. För er som inte gjort det - prova, BUMS! 
 

 

3 ägg
1/2 liten burk keso (125 gram)
Knappt 1 dl (5 msk) kokosnötmjöl (Aman Prana)
1 msk fiberhusk
4 msk kruskakli *
3 tsk bakpulver
2 msk deodoriserat smält kokosfett (kan uteslutas)
1 nypa salt

 

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer. Det går bra att bara vispa ihop men då kommer kesokornen med. Platta sedan ut degen på bakpappersklädd plåt med fuktad hand till en sconesliknande platta, beroende på hur många bitar du vill ha ut. Jag delar min i fyra delar (20 x 20 cm). Strö eventuellt vallmofrön på. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Skär sedan i bitar.
Rosta gärna!!


Kommentarer
Postat av: Johanna | Tillvaron.se

Det låter ju supergott på riktigt. Inte sådär "får inte äta bröd men måste ha något substitut så jag tuggar på en torr morot"-gott utan gott :) Ska testas!

Svar: Ja det tycker jag verkligen du ska göra. Jag har bakat ett par såna som du beskriver, som massa brödsaknande LCHF:are tyckt varit okej för att de inte verkar minnas hur bröd smakar haha... Det här är gott, på riktigt! ;)
Stark och slank

2013-04-09 @ 22:57:29
URL: http://tillvaron.se/johanna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0