Recept Viltskavspyttipanna
Härom kvällen blev det viltskavspytt. En rejäl portion landade på drygt 350 kalorier. Hittade som vanligt ett recept som jag gjorde om lite - i min mening en pytt 2.0. Så sjukt god!
Viltskavspyttipanna, 4 portioner
Ingredienser till pytten:
Två morötter
Tre potatisar
En halv rödlök
Ett paket viltskav
Viltskavspyttipanna, 4 portioner
Ingredienser till pytten:
Två morötter
Tre potatisar
En halv rödlök
Ett paket viltskav
1 matsked timjan
Persilja
Gör så här: Skala motrötter och potatis och tärna fint. Stek i lite smör. När det börjar bli mjukt, tillsätt den hackade löken. Ta upp det ur stekpannan och stek istället köttet, dela det i bitar under tiden och strö sedan över timjan. Blanda ner potatisen, morötterna och löken och stek allt tillsammans en kort stund. Klipp persilja över och servera.
Ingredienser till lingonsås:
5 matskedar matlagningsyoghurt
1 matsked honung
Persilja
Gör så här: Skala motrötter och potatis och tärna fint. Stek i lite smör. När det börjar bli mjukt, tillsätt den hackade löken. Ta upp det ur stekpannan och stek istället köttet, dela det i bitar under tiden och strö sedan över timjan. Blanda ner potatisen, morötterna och löken och stek allt tillsammans en kort stund. Klipp persilja över och servera.
Ingredienser till lingonsås:
5 matskedar matlagningsyoghurt
1 matsked honung
1 matsked dijonsenap
3 matskedar lingon (frysta går jättebra)
3 matskedar lingon (frysta går jättebra)
Blanda allt och servera till pytten.


Kommentarer
Trackback